ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙKH OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ                                                    

Αρ.μητρώου Αθλητικής αναγνώρισης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  ΟΧ-088

Η Διοίκηση της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ.), μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Υγείας, με σκοπό την σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα μας, επισημαίνει την ανάγκη διαχωρισμού των μαχητικών αθλημάτων από τα υπόλοιπα αθλήματα, την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες τους, καθώς και την ανάγκη να προσδιοριστεί ένα πλαίσιο επαναλειτουργίας των αθλητικών συλλόγων, ώστε να επανέλθει ομαλά η κανονικότητα.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών, των προπονητών και των μελών μας και πάντοτε σεβόμενοι τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής εμμένουμε στο κοινό αίτημα που διατυπώθηκε προς τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού για την πραγματοποίηση συζήτησης-συνάντησης εξ αποστάσεως μόνο για τα μαχητικά αθλήματα, προκειμένου να εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις και τις απόψεις μας τόσο στην ηγεσία του υπουργείου όσο και στην υγειονομική επιτροπή. Την πρόταση για την πραγματοποίηση συζήτησης μόνο για τα μαχητικά αθλήματα κατέθεσε στον υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ κ. Αν. Πουλικίδης, στην προ ημερών τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους αθλητικούς φορείς.  

 Δεδομένου ότι τα μαχητικά αθλήματα είναι εσωτερικού χώρου, δεν διαθέτουν εξωτερικές εγκαταστάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της εσωτερικής εγκατάστασης, που αποτελεί την μόνιμη έδρα των αθλητικών σωματείων, έστω υπό τις προϋποθέσεις που θα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα μαχητικά αθλήματα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι στο άθλημα μας δεν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα η σταδιακή επανένταξη των αθλητών και η επανέναρξη της εργασίας των προπονητών και των εργαζομένων.

Έως ότου επανεκτιμηθεί από το κράτος η γενική κατάσταση, προτρέπουμε τους αθλητές, τους προπονητές, τις διοικήσεις και τα μέλη των σωματείων της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ να κάνουν υπομονή, να διατηρούν την ψυχραιμία και την πειθαρχία που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα, να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αναμένουν τις νεότερες ανακοινώσεις.

Σύντομα θα επιστρέψουμε υγιείς και δυνατοί.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Πουλικίδης Αναστάσιος                                         Χαριτοπούλου Μαρία

Λήψη του αρχείου με την ανακοίνωση >>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ