Οι αθλητές προσέρχονται στο τατάμι όταν ακούσουν το όνομά τους ή αναγράφονται στις οθόνες πληροφόρησης και απομακρύνονται από αυτό μετά τους αγώνες, δεν παραμένουν στον αγωνιστικό χώρο ούτε γύρω από αυτόν (δεν κατασκηνώνουν).

Οι αθλητές δεν καταναλώνουν τρόφιμα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οι αθλητές προσέρχονται στην απονομή με την ενδυμασία του αγώνα (γκι) χωρίς παπούτσια.

Αθλητής που του έγινε παρατήρηση για ανάρμοστη συμπεριφορά 2 φορές χωρίς να συνετιστεί ακυρώνεται από τους αγώνες. Ο σεβασμός προς όλους τους προπονητές, διαιτητές, γραμματείες, διοίκηση είναι υποχρεωτικός και σε όποια διαφορετική συμπεριφορά αποκλείεται από το πρωτάθλημα.

Αθλητής που δεν συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής τους ή στο Acropolis ή Κύπελλο Ελλάδος σε περίπτωση κωλύματος όταν διοργανώθηκε της δικής τους περιφέρειας δεν μπορεί να συμμετέχει στο πανελλήνιο.

Αθλητής που είναι εκτός της κατηγορίας κιλών που έχει δηλωθεί ακυρώνεται από το πρωτάθλημα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στη θέση του coach είναι ο προπονητής του συλλόγου ή ο βοηθός του που έχει οριστεί από πριν. Ένας σύλλογος μπορεί να ορίσει έως 3 βοηθούς, οι οποίοι θα φορούν τα διακριτικά του συλλόγου τους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα βρίσκονται στη θέση του coach αθλητές που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα (με εξαίρεση μόνο αν απαιτείται κατόπιν εγγραφής αδείας που θα δοθεί μετά από αίτημα του συλλόγου στην ομοσπονδία.

Απαγορεύεται να βρίσκεται ο ορισμένος coach ή βοηθός στην καρέκλα και πίσω του ομάδα άλλων αθλητών και συνοδών από το σύλλογό του και να φωνάζουν όλοι μαζί στον αθλητή που αγωνίζεται.

Ο προπονητής του συλλόγου απαγορεύεται να μιλάει στον αθλητή του ενώ στη θέση του coach βρίσκεται ήδη ο βοηθός του ( μπορεί να το κάνει μόνο αν διώξει τον βοηθό του από τη θέση αυτή).

Δεν επιτρέπονται οι κάμερες εντός του αγωνιστικού χώρου παρά μόνο εκτός αυτού. Μπορεί κάποιος άνετα να τραβήξει με κάμερα από τις κερκίδες. Δεν επιτρέπεται τόσο η κάμερα στημένη δίπλα στον προπονητή όπως και να ακολουθούν τον coach με κάμερες και τον ίδιο από τατάμι σε τατάμι.

Οι οδηγίες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά για να προβάλλουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας άθλημα προς τους γονείς και τους φιλάθλους ως ωραία διοργανωμένο. Γιατί αν κάθε προπονητής θέλει και μία κάμερα φανταστείτε το αποτέλεσμα, οπότε ισχύει για όλους αυτή η απόφαση.

Απαγορεύονται αυστηρά έντονες συμπεριφορές που συνοδεύονται από παρατηρήσεις προς τους διαιτητές και υπαινιγμοί περί της απόδοσης αυτών ή φωνές που προσπαθούν να επηρεάσουν την απόφαση του διαιτητή με υποδείξεις για πόντους ή φάουλ.

Επιτρέπονται οι παρατηρήσεις και οι οδηγίες μόνο στον αθλητή που αγωνίζεται και πάντα με κόσμιες εκφράσεις.

Η έντονη συμπεριφορά ενός προπονητή με φωνές θα έχει ως αποτέλεσμα μετά από δύο παρατηρήσεις που θα του γίνουν από τον υπεύθυνο διαιτητή στο τατάμι τον αποκλεισμό του από τον αγωνιστικό χώρο για όλο το πρωτάθλημα. Τέτοιες αντιδράσεις δημιουργούν μόνο ένταση και εκνευρισμό  με αποτέλεσμα άσχημη εικόνα για την  διοργάνωση.

Η ομαλή σχέση των προπονητών μεταξύ τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα πρωτάθλημα. Δεν είναι ωραία εικόνα οι προπονητές να συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό ο ένας στον άλλο. Ο κάθε προπονητής εκφράζει ένα σύλλογο, μία ομάδα αθλητών και μία ομάδα συνοδών στην κερκίδα οπότε ο αλληλοσεβασμός είναι η βασική εικόνα που πρέπει να προβάλεται προς όλους αυτούς. Οι  όποιες διαφορές προκύψουν μεταξύ των προπονητών (και είναι λογικό να υπάρχουν και τέτοιες)  πρέπει, αφού τελειώσει ο αγώνας,  να λύνονται  χαμηλόφωνα και με κόσμιο τρόπο εκτός του αγωνιστικού χώρου. Έτσι όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Ο σεβασμός αποτελεί υποχρέωση όλων.

Ο προπονητής δεν μπορεί να μιλάει έντονα και χωρίς σεβασμό στον Πρόεδρο, στη Γενική Γραμματέα ή σε άλλος μέλος του Δ.Σ. Αν για κάποιο λόγο  θεωρεί ότι αδικήθηκε μπορεί να υποβάλει την ένσταση του με κόσμιο τρόπο στο γραφείο της κεντρικής γραμματείας (όχι στο τατάμι). Οι φωνές προσβάλλουν, απαξιώνουν και υποτιμούν τον άλλο.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Ενδυμασία σε Εθνικά Πρωταθλήματα με αθλητική φόρμα και διακριτικά του συλλόγου τους.

Οι προπονητές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες αυτές δεν θα επιτρέπεται να καθοδηγούν (coaching) αθλητές.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Οι Διαιτητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Δεν θα πρέπει να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους Προπονητές, τους Αθλητές ή τους θεατές.

Σε περίπτωση που παρενοχλούνται από οποιονδήποτε Προπονητή ή Αθλητή, θα πρέπει, ύστερα από συννενόηση με τον υπεύθυνο διαιτησίας της διοργάνωσης, και την επιτροπή αγώνων  να προβαίνουν στα δέοντα, όπως αυτά αναγράφονται στους Κανονισμούς Αγώνων.

Απαγορεύεται ρητά η καθοδήγηση Αθλητών εν ώρα αγώνων από Διαιτητή, ακόμα και στην περίπτωση που ο Διαιτητής βρίσκεται σε διάλειμμα.

Σε περίπτωση που ένας Διαιτητής συμπεριφέρεται απρεπώς προς τους Προπονητές, τους Αθλητές ή το κοινό θα του γίνεται σύσταση από τον υπεύθυνο Διαιτησίας της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που ο Διαιτητής συνεχίσει την απρεπή συμπεριφορά θα απομακρύνεται από την διοργάνωση και θα του επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Οι Γραμματείες υπάγονται αποκλειστικά στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ..

Η Γενική Γραμματέας της ομοσπονδίας, ελέγχει ,καθορίζει και αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν την γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 2018 ΑΘΛΗΤΕΣ